2012.05.22.
12:17

Írta: Visart

DIÁKUNK NYERTE A TRIUMPH TERVEZŐI VERSENYÉT!

A tavalyi magyar győzelem után ezúttal akár arra is esélyünk van, hogy a Triumph Inspiration Award 2012 nemzetközi, sanghaji döntőjén a Modart diákja vigye el a pálmát sok nemzet pályázója elől.
 
Beke Luca másodéves divattervező hallgatónk ugyanis a hazai döntőben már jeleskedett; 19 döntős pályamű közül az általa tervezett fehérnemű nyerte el a legjobban a zsűri tetszését.
 
Maróy Krisztina, a Glamour Magazin főszerkesztője, a zsűri tagja elmesélte, miért, s milyen szempontok alapján ítélték legjobbnak Luca, kínai agyaghadsereg inspirálta tervezését.
 
Az elbíráláskor mennyire vette figyelembe a zsűri a hordhatóság, kényelem szempontjait, s mennyit nyomott a latban a megjelenítés, kreativitás, a művészi kidolgozás? 
 
„A magam részéről a kreativitásra figyeltem inkább, arra, hogy izgalmas, szép-e a tervezett darab. Persze, alapvetően fontosnak tartom, hogy egy fehérnemű hordható legyen, de a nyertes darab annyira lenyűgöző volt, hogy nem nagyon vitáztunk a zsűri tagjaival és a praktikum helyét átvette a látvány. „
 
A verseny nyertese mivel győzte meg a zsűrit, melyek azok a tényezők, melyek miatt Lucára, illetve pályaművére szavaztatok? 
 
„Az aprólékos kidolgozás. A látvány és a koncepció harmóniája, az, hogy a nemzetközi mezőnyben is megjegyezhető, figyelemfelkeltő darab az övé. „
 
Az egyik vezető divatmagazin főszerkesztőjeként hogyan látod, mekkora előnyt jelenthet a verseny megnyerése egy kezdő divattervezőnek?  Te mit tanácsolnál a hasonló versenyeken induló és esetleg jó helyezést elérő fiataloknak, hogyan használják ki a lehetőségeket? 
 
„Minden versenyhelyzet hasznos, mert motivál, tovább visz, fejleszti az ember képességeit. Mindenképpen nagy előnyt jelent, ha az ember Magyarország legjobbjaként egy nemzetközi versenyen vehet részt. Egyrészt világot lát, tapasztal, tanul, más tervezőkkel, szakemberekkel találkozik, így magabiztosabban és célirányosabban elindulhat az úton afelé, hogy önmaga legyen, eredeti darabokat kreáló dizájner legyen. Szívből gratulálok Beke Lucának és a Modart Divatiskolának is!”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr904531541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása