2013.05.02.
13:37

Írta: Visart

Záróvizsga; a második végzős divatmenedzser évfolyam diplomázik

Április 10-11-én zajlott a divatmenedzser szakosok záróvizsgája, mely a magyar államvizsgának felel meg. Szilágyi- Csüllög Mónika, a szak oktatási igazgatója bemutatta, hogyan zajlik ez a két nap, mi vár a végzősökre ilyenkor.

szilágyicsm.JPG„Jelenleg 5 tárgyból van záróvizsga, s azt lehet mondani, hogy ez nagyjából a magyar államvizsgának felel meg. A vizsga menedzser szakon magyar zsűri előtt zajlik, a zsűri tagjai pedig az iskola vezetői, az oktatási igazgató és az adott tárgy szaktanára.

A diákok két napon keresztül vizsgáznak, kávé-és ebédszünetekkel megszakítva, de egyébként egyfolytában zajlik a vizsga.

Idén az első nap voltak a menedzsment, a kereskedelem és a termékfejlesztés tárgyak, második nap pedig trendismeret és divatmarketing vizsgák következtek.

Maga a vizsga úgy zajlik, hogy az adott tárgy szaktanára tartalmi kérdéseket tesz fel, vezényli a tételhúzást, mindent ő irányít majd, mikor lement a tétel felmondása, akkor a zsűri többi tagja teszi fel kérdéseit. Innentől fogva tulajdonképpen egy beszélgetést folytatunk a vizsgázóval.

Habár a diplomamunka leadásának határideje május 3., mégis már a záróvizsgán folyamatosan kell tudni beszélni a témáról, igaz, egyelőre még csak magyarul.

A két napos záróvizsga eredményhirdetéssel fejeződik be; a diákok nem az egyes vizsgák végén kapnak jegyet, hanem a teljes vizsga végén.
Ekkor hallgatják meg az egyéni értékelést is és mindenki megkapja tárgyanként a jegyeit, ami bekerül az indexbe.

Az idei vizsgák is nagyon jó eredményekkel zárultak, látszott, hogy sokat készültek a diákok, jelenleg a diplomamunkájuk utolsó simításait végzik, melyből három példányt kell beadniuk. Kettő megy Párizsba az oktatási igazgató véleményezésével, egy marad Budapesten.

A munkákat a francia igazgatók is elolvassák, majd június 5-én nemzetközi zsűri előtt – mely áll a francia igazgatókból, a magyar oktatási igazgatóból és a magyar tulajdonosokból – kerül sor a védésre.”

Sok sikert kívánunk ehhez minden végzősnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr495262067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása