2013.07.10.
12:17

Írta: Visart

BACKSTAGE- DIVATTERVEZŐK

DIPLOMA 2013 - 3. rész

Orosz realizmus, kertépítészet, nomád népek. Ezek a fő inspirációi annak a három tervezőnőnek, akiknek különböző szezonokre tervezett kollekciói a Modart 2013-as diplomabemutatóján mutatkoztak be.
Vikmann Anna, Gyenge Anna Júlia, Sajben Renáta munkáit mutatjuk be ezúttal.

Vikman Anna Womenswear - Vikmann Anna

Anna 2013-as őszi/téli szezonra készült kollekcióját a nomád, rusztikus stílus jellemzi. Mind anyagában, mind szabásvonalaiban, de színeiben is ehhez igazodik, miközben az anyagok szinte mindegyikében felbukkannak az emblematikus csíkok, melyek egységessé és izgalmassá teszik a darabokat.                                             Ezek cikk-cakkos, halszálkás vagy saját készítésű anyag manipuláció formájában jelennek meg a ruhákon, tűnnek fel a részletekben.

VikmanAnna_1.jpg

A szabásvonalak az oversized trendet követik, miközben mégis nőiesek, szépek a sziluettek. A felsőtestet hangsúlyozó kabátok jellegzetesek és izgalmassá tehetik a téli öltözeteket.

A színekben a rusztikus stílust jellemző bézs és világosbarna mellett megjelenik a fekete, az óarany, a fehér, melyeknek a kontrasztos türkiz ad hangsúlyt.

Vikman Anna.jpg

Anna kollekciója megalkotásakor a luxus minőséget helyezte előtérbe és a 20-50 éves korosztályt célozta meg. Azokat a nőket, akiknek fontosabb a minőség, mint a márkajelzés, a környezetvédelem nemcsak frázis, hanem a mindennapjaik része, akár a saját ruhatáruk kialakításakor is.

Ju Ninelle- Gyenge Anna Júlia

A fiatal korosztályt célozta meg Anna Júlia, amikor elkészítette az orosz realista irodalom ihlette darabjait, melyre a klasszikus nőalakok, a regények hősei hatottak.

Felhasznált a népviselet elemeit is, miközben a sportos, modern vonalak egyértelműek. Különlegesek a felületek, a különböző textúrájú anyagok összedolgozása. Az orosz tél megkívánta meleg, puha anyagok és a beburkolózást kényelmet szolgáló szabásvonalak szinte hívogatnak a darabok viselésére.
Annak ellenére, hogy nehezebb, téli darabokról van szó a tervező ügyelt rá, hogy a végeredmény mégis kecses és finom legyen, olyan darabok, melyet az igazán nőies nők is szívesen viselnek.
Gyenge Anna Júlia „Orosz kollekció”-ja egységes, kifinomult és előrevetíti, hogy a tervező darabjait még sok szezonban láthatjuk viszont.

juninelle_1.jpg

juninelle_2.jpg

Sajben Renata – Sajben Renáta

Renáta darabjait a természet ihlette, de merített a geometrikus kertépítészetből is a tervezéskor. A 2014-es tavaszi/nyári kollekció anyagai lágy esésűek, csupa muszlin, hernyó selyem, lágy tapintású, finom kelmék.

Az anyagokat húzásokkal, lefogásokkal teszi izgalmasabbá és texturálttá, miközben az anyaguk magukban is mintásak; a csíkozás síkban és térben is visszaköszön.
A színek játékát a fehér alapszín kiegészítő drapp, türkiz és zöld biztosítja.
Renáta darabjai a kifinomult, modern nő ruhatárába illenek, aki az egyediségre és a kényelemre szavaz a maga nőies módján.

SajbenRenáta.jpg

SajbenRenáta_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr245398750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása