2010.08.17.
20:58

Írta: modart

Kettős siker Londonban, az európai divatiskolák versenyén

Megosztott második helyet ért el a MODART mindkét induló csapata az Európai Bizottság, Leonardo da Vinci programja által meghirdetett, Európai Divattervezők versenyén (EFD’s competion), Londonban. A kizárólag divattervező iskolák, harmad-negyedéves tanulói számára kiírt pályázaton 10 ország 35 csapata közül került ki az öt díjazott pályamunka. A MODART két csapata a milánói IED iskola diákjai mögött, megosztott második helyet szerzett.

A verseny kiírása szerint, a ruhatervek inspirációja a londoni Victoria & Albert múzeum Középkori és Reneszánsz galériája volt. A tervezőknek rá kellett érezniük a középkor és a reneszánsz stílusára, energiáira és ezt kellett ötvözniük modern egyéni stílusjegyekkel.
A győztes csapat szeptember 20-án, az aznap kezdődő London Fashion Weeken, a Vauxhall Fashion Scout és az EFD’s competion közös divatbemutatóján vonultathatja fel kollekcióját. A második helyezettek, pedig a divatbemutató és az azt követő gálaest alatt nyitva tartó kiállításon mutathatják be díjazott terveiket a nagyközönségnek. Az eseményt az angolok egyik leghíresebb textil tervezője, Zandra Rhodes nyitja meg.
 
A 20-án, hétfő este fél nyolckor kezdődő eseményről fényképes beszámolóval jelentkezünk majd itt a modart blogon. Addig is íme a díjazott tervek:
 
Ciel - Horváth Zsófia, Nagy Zsófia és Szűts Dóra
 
A MODART első csapata "Ciel" fantázia nevű, három részes összeállításukkal nevezett a versenybe. A lányok elasztikus pamut szövetből és pamut jersey anyagból álmodták meg a szettet, mely egy elől zipp-záras, hátul kivágot kék kabátból és ugyanolyan kék, asszimetrikus zsebekkel ellátott nadrágból, valamint egy szürke alapon, reneszánsz festmények drapériájához hasonlatos mintákkal ellátott, újatlan, kapucnis tunikából áll.
 
DaVinci - Vámosi Márta, Laczkó Lilla és Bognár Hajnalka
 
A MODART második csapata a "DaVinci" fantázia nevű szettel nyerte el a zsűri tetszését. A szintén három részes összeállítás első darabja egy raglán ujjú, rejtett zipp-zárral varrt kabát, melynek szabásvonala és anyaghasználata a reneszánsz korok szabásmintájára és anyaghasználatára reflektál. A betoldott ujj érdekessége, hogy a rávarrt, egyébként díszítésként is funkcionáló gomboknak köszönhetően, egyetlen mozdulattal kapucnivá alakítható. A szett második darabja az elől asszimetrikus szabásvonalú, szintén gombokkal díszített nadrág, mely a fenékrésznél különleges, rombusz alakú betoldást kapott.
A harmadik darab egy újatlan felső, mely azonos csipkéből készült, mint a kabát ujja. Hátán rejtett zipp-zár fut végig, letről fölfelé, sötétből világosba futó, színátmenetes, "Toile de Jouy" (rézkarcokhoz hasonlatos) mintáját és színvilágát pedig DaVinci egyik metszete ihlette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr752304159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása