2013.06.17.
09:35

Írta: Visart

BACKSTAGE

DIVATTERVEZŐK DIPLOMA 2013 - 1.RÉSZ

10 végzős, 10 fiatal tervező, akik idén a Millenáris Teátrumában mutathatták be, min dolgoztak, melyek azok a darabok, melyekben az elmúlt évek munkája összpontosult.
Végre kifutóra léphettek modelljeik, az elmúlt évek jelentették számukra a backstage-et, melyből most először kerültek igazán rivaldafénybe tervezéseik által.

backstagecikk_1.jpg

Az iskola növendékeiből már korábban is olyan tervezők, tehetségek kerültek a hazai divat porondjára, akiknek nevét széles körben ismerik és még mindig csak a pályájuk elején tartanak. Így érthető, ha a Modart diploma bemutatóján a márkák neveit azzal a szándékkal ízlelgeti az ember, vajon melyiket fogja még sokszor hallani, melyik lesz az, amelyik megveti a talpát a piacon.

Az idei munkák, a szervezés precizitása és helyszín így együttesen tették igazán színvonalassá a 2013-as diploma bemutatót és valóban, a szakmai –és sajtóvisszhangok is azt igazolták, hogy a Modart végzősei és a szervezők remek munkát végeztek.
Mind a 10 tervező megérdemli, hogy a képeken túl kissé részletesebben is bemutassuk őket, így három részben a teljes végzős csapat szándékai, ötletei, tervezésük irányvonalai megismerhetők.

Lucidité – Beke Luca
Luca neve épp azok közé tartozik, melyre már az iskolában töltött évei alatt felfigyelt a szakma és a közönség is megjegyezhette a nevét. A Triumph nemzetközi fehérneműtervező versenyen elért előkelő helyezéséről már korábban beszámoltunk és most Lucidité elnevezésű márkájának első kollekciója már egyértelmű összefüggést mutat a korábbi nyertes tervezésével, megvannak a jellegzetes stílusjegyek.
A kollekció, melyet a sivatag és annak világa inspirált az itt élő népek öltözeteiből merített. Ezt ötvözte ennek az egészes speciális közegnek az élővilágával, melyről bár azt hinnénk igen szegényes, mégis kiderül, hogy a homok gazdag élővilágot rejt.
A sivatagi rózsa, mint fő motívum a hely színeivel, a sivatagi hajnallal egészül ki és alkot harmonikus párost.
Luca kollekcióját olyan nőknek ajánlja, akik a letisztult szabásvonalakat szeretik, visszafogottan, ugyanakkor nőiesen, a részletekre helyezve a hangsúlyt szeretnek öltözködni.

bekelucadiploma2013.jpg

bekelucabemutató_1.jpg

Delacier – Domokos Dóra
Dóra kollekciójának sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a bemutatót követő első nagyobb eseményen, a Viva Comet idei díjátadójára Tolvaly Renáta Delacier kiegészítőket, - nevesül egy nyakéket és egy táskát - választott.
Egész kollekcióját az összhang jellemezte, minden darabnak köze volt egymáshoz és a fókuszpontban lévő ékszer jellegű cérnakép technikával készült részletek igazán izgalmassá tették a ruhákat.
Dórának fontos volt, hogy habár ékszer ruhái nagyon egyediek, mégis hordhatók legyenek. Így az extravagáns megjelenés kényelemmel párosulva megelőlegezi, hogy nemcsak azok a nők viselhetik majd a Delacier darabjait, akiknek első a tömegből való kitűnés, hanem bárki, aki egy úgy szeretné magára felhívni a figyelmet, hogy közben a komfort magabiztosságával is rendelkezik.

delacier_1.jpg

delacier_2.jpg

annamaria molnar – Molnár Annamária
Férfiruhát tervezni ma még mindig nagyobb kihívás, mint a nőknek való tervezés felé fordulni, hiszen – főképp a hazai férfiak – még mindig sokkal konzervatívabbak és kevésbé befogadók a divatban, mint a nők.
Annamária generációja azonban már nyitottabb, számukra talán már más értelmet nyer a férfi divat fogalma és bíztató, hogy ma már az utcai divatban is egyre gyakrabban jelennek meg szokatlan, előremutató megoldások.
Az annamaria molnar kollekcióban szembetűnőek a roppant kreatív és ötletes megoldások, melyek mégis hűek maradnak a férfidivat klasszikus stílusjegyeihez, szabásvonalaihoz.
Anyagai, mintái játékosak, a felületek, nyomások a képzőművészet világát idézik. Színei frissek, ugyanakkor jól illeszkednek a szürke alapárnyalathoz, ezzel őrizve meg az egyensúlyt.
Annamária olyan finom módon értelmezte újra a klasszikus ruhadarabokat, hogy ezzel utat nyitott az eddig kevésbé bátor, ám a változatosságot mégis kedvelő férfi közönség felé.

annamariamolnar_2.jpg

annamariamolnar_1.jpg


Még több kép a tervezők munkáiról a FB-on!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr295364702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása