2013.06.25.
11:20

Írta: Visart

BACKSTAGE - DIVATTERVEZŐK

DIPLOMA 2013 - 2.RÉSZ

A múlt héten elkezdett sorozat második részében újabb három fiatal tehetséget mutatunk be, akik a június eleji diploma bemutatón debütálhattak kollekcióikkal. A három fiatal nő, három teljesen különböző utat választott, ám közös bennük, hogy egyaránt komolyan veszik a tervezést és ennek jegyében tervezik a jövőjüket.

Noori – Samea Noori

A 12 éve Magyarországon élő Samea Noori afganisztáni gyökereit használta inspirációnak, amikor megalkotta 2013/14-es őszi kollekcióját.
Az afgán nomád viseletet modern, mai elképzelésekkel ötvözve, frissítve jelenítette meg darabjaiban.
Felhasználta a hagyományosan gazdag szín-és motívum világot, az arany és ezüst zsinórok, hímzések és tükrök mai szabásvonallal párosulva az eleganciát kedvelő nőknek nyújtanak alternatívát.
Síkbeli minták fordulnak térbe, egyedivé téve ezzel viselőjük megjelenését. Kifinomultság párosul így a tömegből való kitűnni vágyással, azoknak a nőknek, akik éppen erre vágynak.

Noori_1.jpg

Noori_2.jpg

Annamari Vadas – Vadas Annamária

Annamari a 2014-es évre tervezett tavaszi-nyári kollekciójának elkészítéséhez a modern építészet elemeit hívta segítségül.
Acél és fém, minimalista vonalak, nagy felületek és szigort parancsoló vonalvezetés, az építészetből átemelt szabályok ihlették a a tervező ruháit.
Hogy a geometrikus formákon és a minimalista építészet szigorúságán lazítson a természetből, a növények világából a pálmalevelet választotta ki, mint a fentiekkel jól rímelő, ugyanakkor azt mégis lágyító elemet.
A darabokat a 18 és 43 év közötti nőknek szánta Annamari, fontosnak tartotta ugyanis, hogy viselésük ne legyen korhoz kötött, fiatal és középkorú nők egyaránt ruhatáruk darabjai közé illeszthessék azokat.
Ezek a ruhák éppúgy helytállnak, a mindennapokban, mint egy-egy alkalmi eseményen és mindkét esetben az egyediség érzésével léphet az utcára viselőjük.

annamarivadas_1.jpg

annamarivadas_2.jpg

Jades – Arnóczy Janka

Sportos és elegáns játéka, ez a lényege Arnóczy Janka márkája, Jades 2013/2014-es kollekciójának.
A motoros védőruhák vonalait használta fel és ehhez társította az elsőre talán szöges ellentétben álló eleganciát sugalló szőrmével.
A végeredmény azonban tökéletes összhangban van, köszönhetően annak is, hogy a színekkel éppen a formák és anyagok kontrasztja miatt nagyon visszafogottan bánt a tervező.
A kézzel készült hímzések és díszítéses csak még különlegesebbé teszik ezeket a darabokat és határozottan kijelölik, milyen nők azok, akik kifejezhetik egyéniségüket a Jades márka ruháit magukra öltve.

Jades_1.jpg

Jades_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr85377036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása