2011.11.19.
12:46

Írta: makosbejgli

Diplomaosztó

Mindenki életében vannak mérföldkövek. Az egyik ilyen mérföldkő: a diplomaosztó. November 14-én a Mod'art és Visart végzős diákjai kézbe vehették diplomájukat. Az École d’Art Maryse Éloy és a Mod'art International elnöke, Jean-Hervé Habay Magyarországra csak miattuk, a frissdiplomások miatt jött el, hogy személyesen adja át az oklevelet. Julien Couzy, a Francia Intézet igazgatóhelyettese kijelentette, hogy a Mod’art és a Visart egyetemek együttműködése példaértékű.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jean-Hervé Habay, az École d’Art Maryse Éloy és a Mod'art International elnöke beszédében többek között megköszönte a Francia Intézetnek, hogy befogadta őket a falai közé. Megtudhattuk, hogy mindig nagyon elégedett, ha eljön Magyarországra átadni a diplomákat, két okból is. Az egyik, hogy Budapest az egyetlen város, Párizs kivételével, ahol mind a két egyetem kialakításra került. Jean-Hervé Habay egyedül ide jön el személyesen átadni a diplomákat. Másrészt, értesülései szerint nagyon-nagyon magas színvonalú munkák készülnek itt, a budapesti iskola falai között. Több országban is jelen vannak, többek között Ázsiában, Dél-Amerikában, de a legmagasabb színvonalat a budapesti iskola képviseli. Gyorsan hozzátette, hogy ezt nem csak azért mondja, mert éppen Budapesten van. A végén pedig Jean-Hervé Habay sok sikert kívánt az életre a hallgatóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tömpe Zoltán, a budapesti iskolák ügyvezető igazgatója is megköszönte a Francia Intézetnek, hogy helyet biztosított. Ez a kapcsolat, mint megtudtuk, egyre bővül és egyre több területen működnek együtt az intézettel. Ilyen volt például a szeptemberi diploma-kiállítás is. „Felemelő érzés fiatal embereket elindítani a szakmai karrierjük felé” – mondta Tömpe igazgató úr.

A diplomaosztó a gratuláció és a köszönet helye. Az igazgató megköszönte a családtagoknak az anyagi és lelki támogatást, a barátoknak pedig a türelmet. A tanároknak is jogosan jár a köszönet a végtelen türelmükért és áldozatos munkájukért. A frissdiplomások mögött sok át nem pihent éjszaka és nappal van. „Nem csak a szakmát, a technikát tanulták meg, hanem kőkeményen dolgozni is megtanultak” – jelentette ki az igazgató, majd pedig hozzátette – „az évek során arra törekedtünk, hogy az Önök személyiségét, egyéniségét bontakoztassuk ki, és a fantáziájukra hagyatkozzunk.” Tömpe Zoltán hangsúlyozta, hogy az évek során nem csak technikákat tanultak a diákok, hanem a szakma iránti odaadást és rajongó szeretetet is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tömpe úr reméli, hogy a most diplomázottakról hallani fognak az iskolában és mindegyiküknek kívánja, hogy minden álmuk váljon valóra. Végül, pedig az igazgató beszédét egy megmosolyogtató sorral zárta: „Tudják-e, hogy mi a különbség a valóság és a fantázia között? A fantáziának van értelme.

A végzetteknek ezúton is szívből gratulálunk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr953395978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása