2012.11.20.
11:37

Írta: Visart

DIPLOMAMUNKA; AZ ELSŐ BEMUTATÓK

Előző posztunkban a diplomaosztó kapcsán többször is szóba került a tervező szakosok diploma bemutatója, melyről már régen készültünk írni, hiszen ez a bemutató a diákoknak az első meghatározó tervezői bemutatkozásuk, s mint ilyen talán életükben a legfontosabb.

Idén azonban nemcsak azok számára mutathatták be a kollekciókat a végzettek, akik személy szerint rájuk voltak kíváncsiak a nyár eleji bemutatón - azaz a szülőknek, tanároknak, barátoknak és a többi diáknak – hanem egy sokkal szélesebb és teljesen elfogulatlan közönségnek is. A Modart tervező szakosai idén ősszel meghívást kaptak a Budapesti Nemzetközi Vásárra.

A vásár egyik központi pavilonjában kapott helyet a bemutató, melyen egy másik iskola, a Sütő Enikő Modelliskola növendékei viselték és vonultatták fel a kreációkat.

Az első tourban Búzás Luca a jövő év őszi-téli szezonra tervezett Japán inspirálta darabjai mind speciális vízlepergetős anyagból készültek és továbbgondolását jelentik a már évek óta az utcai divatot fémjelző „pufi” kabátoknak. 

Búzás Luca.jpg

Ezt követően Tóth Cecília mini kollekciója vonult fel, mely az Art Deco-ból táplálkozva egyszerű vonalvezetésével, a kisebb részletek kiemelésére helyezte a hangsúlyt.

Tesényi Dóra a maya jóslatok szerinti mágikus 2012-es évet helyezte a tervezés középpontjába, amikor a maya piramisok és a mexikói motívumok ihlette kollekcióját megálmodta. A vidám színekkel és a kötött anyaggal a fiatalabb korosztályt célozta meg. 

Dóra.jpg

Kontrasztként a következő tourban Brezovits Anna a klasszikus elegancia kedvelőinek kicsit új szemszögből kínált ízelítőt. Darabjai szabásvonalát a gótikus és a reneszánsz építészet határozták meg, a vagányabb hangvételt a bőr anyaga hangszerelte maira.

Brezovits_Anna.jpg

Mechle Viktória a 60-as éveket és a cukorkaszíneket ötvözte, így a kislányos összkép leginkább azoknak a nőknek ajánlott, akik még elég fiatalok vagy elég romantikusak ahhoz, hogy a lekerekített gallérokat, a bájos kardigánfazonú zakókat és habos szoknyákat viseljék.

A következőkben felvonuló darabokat Gelléri Mirtill alkotta meg, s kifejezetten az üzleti életben sikeres nőknek szánta. A munkahelyi öltözködésbe kreativitást csempészett kollekciójával, ugyanakkor mégis szolid eleganciát képviselnek szoknyái, blúzai, ruhái.

Gelleri_Mirtill.jpg

Janoschek Angéla óvodás korában királylány ruhák tervezésével kezdte pályafutását, s diplomamunkájához is a mesék világából inspirálódott. A Tim Burton-féle Alice Csodaországban minden fodorban, gallérban, színben és hajtásban visszaköszön és a 15-25 éves korosztály öltözködését színesítheti.

A bemutatón Horváth Kinga darabjait láthatta utolsóként a közönség, melyet a teljes kényelem, a szabadidő szabadsága fémjelez. A feketét az élénk színekkel párosító darabok akár utcai öltözékként is funkcionálhatnak, hiszen a szabásvonalak megengedik, hogy akár egy nőiesebb cipővel viseljük ezeket a ruhákat.

Hogy a jövőben hol és mikor bukkannak fel a végzett tervezők alkotásai már rajtuk múlik, sikereikről azonban biztos, hogy beszámolunk a későbbiekben is, hiszen tőlünk indultak, a Modart pályafutásuk része lesz mindig.

(A ruhák a diplomabemutatón készült képeken itt tekinthetők meg.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr524903086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása