2012.12.06.
23:41

Írta: Visart

"A SIKERHEZ NEM ELÉG TEHETSÉGESNEK LENNI."

A Modart mindig is büszke volt arra, hogy tanárait nemcsak nagyfokú elméleti felkészültség, de kifejezetten erős gyakorlati háttér is jellemzi. Hiszen az itt tanulók számára csak úgy adható át valódi, használható tudás, ha az oktatók a piacon szerzett éles tapasztalataikon átszűrve adhatják át ismereteiket.
Galamb Eszter a menedzser szakon idén kezdett tanítani, s a nemzetközi divatipar egyik óriásánál, a Triumphnál marketing menedzserként nap, mint nap gyakorolja azt, amire a szakon tanuló diákok most még csak készülnek.

galambeszter3.jpg

Hogyan tudnád megfogalmazni, mi a legfontosabb, amit át szeretnél adni a szakon tanuló diákoknak gyakorló menedzserként, illetve tanárként?

A legfontosabbnak a gyakorlati szemléletű és stratégiai gondolkodás átadását tartom, melyet a mindennapi munkatapasztalataim és az elmúlt 10 év „multiléte” alapján igyekeztem számukra rendszerbe foglalni. Emellett fontosnak tartom a menedzseri munka gyakorlati részét is megismertetni velük kitérve a lehetséges buktatókra, nehézségekre, árnyoldalakra is.

Mire volt szükség ahhoz, hogy a karriered úgy alakuljon, ahogyan szeretted volna, melyek voltak azok a pontok, melyek kihagyhatatlanok voltak és nem maradhatnak ki a most Nálad tanulók életéből sem ahhoz, hogy sikeresek legyenek?

Véletlenül csöppentem a divatszakmába, nem tudatos választás volt. Egy olasz nyelvű asszisztensi álláshirdetésre jelentkeztem egy divatcéghez, ahol aztán végigjártam a „szamárlétrát”. Bármilyen pozícióban voltam, mindig igyekeztem ezer százalékos elkötelezettséggel, a márkáim iránti szerelemmel és kitartással a feladataimat elvégezni.
Véleményem szerint a sikerhez a legfontosabb a szorgalom, az alázat és a kitartás. Nem érdemes évente cégről-cégre ugrálni, mert könnyen hiteltelenné válhat az ember. Na, és persze nem szabad ugyanazt a hibát másodszorra is elkövetni, mert csak úgy tudunk fejlődni.Galamb Eszter anyag1.jpg

Mennyire látják tisztán a diákok a lehetőségeiket, miben kell eloszlatni esetleg tévhiteket?

Kivétel nélkül nagyon ambiciózusnak és szorgalmasnak ismertem meg őket az elmúlt félév során. Számukra már sokkal jobban nyitva áll a világ, van, aki közülük külföldön szeretne érvényesülni. Azt tanácsoltam nekik, hogy merjenek nagyot álmodni, ugyanakkor maradjanak két lábbal a földön, mert a siker nem egyik napról a másikra jön, azért keményen meg kell dolgozni.

A tervező szakon tanuló Beke Luca éppen a Triumph hazai és nemzetközi versenyén ért el nagyon szép sikereket. Egy ilyen céltudatos és már fiatalon sikeres tervezőnek is szüksége van menedzserre maga mellé. Ki és hogyan segíti az ő útját, illetve hosszú távon mire lehet szüksége egy Lucához hasonló tervezőnek, ahhoz, hogy ő tervezőként a legtöbbet hozhassa ki magából?

galambeszterinterjú2.JPGJelenleg én intézem a versennyel kapcsolatos kommunikációt itthon, így Lucának egyenlőre én szervezem a megjelenéseket, illetve a felkéréseket. Ahhoz, hogy egy fiatal tervező sikeres tudjon lenni, ma már egyáltalán nem elég csak tehetségesnek lenni, ezt én is tapasztalom. A tehetség mellett nagyon fontos a megfelelő anyagi háttér, a menedzsment, illetve a kommunikáció. A mai tervezők általában a szűkös anyagi kereteik miatt saját maguk próbálják a menedzseri feladatokat is elvégezni és ez úgy felőrli őket, hogy csak a kreativitásra nem marad idejük. Ráadásul a márkaépítés, márkamenedzsment egy külön szakma és közel olyan fontos egy márka illetve tervező sikeréhez, mint maga a tehetség. Én azt javasoltam Lucának, hogy ha teheti, akkor próbáljon meg néhány évet eltölteni egy a szakmában elismert tervező mellett és ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve vágjon csak bele egy saját márkába.

Beke Lucával, a Triumph nemzetközi versenyének harmadik helyezettjével készült interjúnk néhány napon belül szintén olvasható lesz a blogon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr874952171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása