2013.09.23.
15:14

Írta: Visart

„A SIKERT NAGYBAN BEFOLYÁSOLJA A CSAPATMUNKA”

A divatmenedzser szakon tanuló elsőéves hallgatók már a gólyatáborban megmutatták, hogy ötleteik, kreativitásuk független a szakmai tapasztalatoktól. A csapatmunkában megoldott feladatok egyikében különösen jól szereplő társaság egyik tagjával, Huszár Viviennel beszélgettünk.

huszárvivien.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A menedzserek szakestjén az egyik feladatot olyan jól oldotta meg a csapata, hogy a legjobbak lettek. Milyen tényezők kellhettek ehhez?
A kreativitás az első és az egyik legfontosabb dolog, amit megemlítenék, nagy részben ennek köszönhető az, hogy ebben a versenyben ilyen jól szerepeltünk. Ami még a sikerhez vezetett, hogy nagyon jó volt a csapat, teljes volt az összhang és a csapatmunka is gördülékenyen ment. Mindössze 30 percünk volt arra, hogy egy általunk kitalált témához – esetünkben az újrahasznosítás volt ez -
1 divatlap, 1 kuponfüzet és 1 szórólap segítségével kollázst készítsünk. A tábor 4 napja alatt megtanultunk, hogy a sikert nagyban befolyásolja egy jó csapat és annak az együttműködése valamint a kreativitás.

győztescsapatfeladat.jpg

Mi volt a gólyatáborban a legmeghatározóbb élménye?
Az utolsó este a csoportos feladatok bemutatása! Számomra ez egy óriási élmény volt! A tábor első napján egy csapatba kerültem 9 számomra ismeretlennel, akik közül 2 Visartos grafikus volt, 4 Modartos divattervező és velem együtt 4 divatmenedzser. Megkaptuk a feladatot, ami egy teljesen új fürdőruha márka létrehozása volt mindössze pár nap alatt, s mindezt ezt úgy kellett összehoznunk hogy az új márka piacképes legyen. Emlékszem ott álltunk az egyik szobában tízen és senki sem ismert senkit, de mégis egy összeszokott profi csapatként kellett együttműködnünk, hogy ez az egész létrejöjjön. Néhány nap leforgása alatt a semmiből létrehoztunk egy új márkát, ütős kollekcióval, katalógussal és teljes marketing tervvel. Jó volt a bemutató után nézni az emberek arcát, jó volt látni rajtuk, hogy nekik is tetszett majd az est végén az értékelésnél tanáraink is elmondták véleményüket.

Mennyire volt hasznos ez a néhány nap, mit nyújtott a hallgatóknak?
Szerintem mindnyájunk nevében mondhatom, hogy ez a 4 nap hihetetlenül hasznos volt. Már most rengeteg új információra tettünk szert, nagyon sok új emberrel ismerkedtünk meg köztük a tanárainkkal is. Jó volt, hogy bár sokan voltunk mégis családias volt a hangulat. A csoportos feladatok alkalmával már most sok tapasztalatot gyűjthettünk és még egymástól is tanultunk, hiszen mindenki dolgozott a közös feladaton a fürdőruha márka létrehozásán. Néhányunkat megtanítottak varrni a tervezők, hogy még gyorsabban haladjon a munka.

cég bemutatása.jpg

Változtatott valamit az elképzeléseiken az, amit a szakesten, illetve a tábor során megismertek leendő szakmájukról?
Nagyjából 1 évvel ezelőtt döntöttem el, hogy ez a divatmenedzseri szakma az, amivel igazán foglalkozni szeretnék. Aminek csak lehetett utána olvastam, ám ennek ellenére főként a táborban a szakmai est alkalmával jöttem rá miről is szól ez az egész és mennyire összetett is a munkája egy divatmenedzsernek.

Milyen reményekkel indul/nak a következő éveknek, mit vár/nak az iskolától?
Elszántan, sok tervvel és nagy álmokkal indulunk neki az előttünk álló éveknek. Óriási fejlődést, rengeteg új és hasznos információ megtanulását illetve tapasztalatszerzést várunk az iskolától. A táborban már bebizonyosodott, hogy tanáraink segítségére és szakértelmére maximálisan számíthatunk a jövőben is.

Az szakesten a fent említett győztes csapat tagjai voltak:
Drenyovszki Csenge
Dukát Fanni
Ferencz Barbara
Huszár Vivien
Pataki Bonita
Seidl Tekla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr815529854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása