2011.04.29.
13:40

Írta: modart

"A stílusos megjelenés lehetne rutinszerű, akár a fogmosás!"

Piros Erika 2009-ben végzett a Modart Művészeti és Divatiskola stylist szakán, és pályája azóta is töretlenül ível felfelé. Ma már saját stílustanácsadó céget visz egykori évfolyamtársával karöltve, emellett "A Stílus Benned Van” program házigazdájaként, az RTL Klubon futó Csak csajok rendszeres szakértőjeként, és legújabban a Viasat 3 Jól nézel ki című műsorának divatszakértőjeként is találkozhatunk vele. Úgy véli, bevált recept nincs a sikerre, de vannak alapvető tulajdonságok, melyek birtokában nagy eséllyel válhat valakiből elismert stílus tanácsadó.    

Szakmai pályafutásodat nézve úgy tűnik, kevés dolgot bízol a véletlenre. Ugyan ezzel a céltudatossággal választottad a Modart stylist képzését is?
A Modart az első francia divatiskola Magyarországon. Rendkívül jó hírű és elismert. Ahhoz, hogy elérjem a szakmai céljaimat a legjobbtól akartam tanulni. Itt volt lehetőségem elsajátítani a stylist szakma stabil alapjait.
 
Ezek szerint elégedett voltál az iskola képzésével.
Igen, nagyon elégedett voltam a Modart képzési moráljával. A szakma megbecsült oktatóitól nagyon sokat tanultam. Mindenképpen ajánlom a Modart divatiskolát, hiszen egy jól összerakott stylist képzést ad.
 
 
 
Még őrizzük a blogon az első RTL Klubos szerepléseteket Vimola Károly Viddel, akivel a Modart stylist képzése alatt csiszolódtatok össze, majd az iskola elvégzése után közös munkába kezdtetek. Hogyan és mikor határoztátok el, hogy hosszú távon is együtt szeretnétek dolgozni?
Ez a hosszú távú együttműködés, nem egy adott pillanatban meghozott döntés eredményeként jött létre, hanem fokozatosan kialakult. Kezdettől fogva jól megértjük egymást Karival. Hasonlóan gondolkodunk, elképzeléseink, céljaink, közelítenek egymáshoz. Kreativitásunk határtalan, ami folyamatosan megmutatkozik munkáink során is. Ennek a rendkívüli összhangnak köszönhető, hogy változatlanul sikeresek tudunk lenni.
 
A stylist szakma szinte valamennyi területét lefeditek, a divatfotózástól, reklámfilmeken, divatbemutatókon, arculattervezésen, személyi stylist munkákon át egészen az életvezetési tanácsokig. Hogyan egészítitek ki egymást, illetve neked mi a kedvenc területed?
Számunkra fontos, hogy sokoldalúak legyünk és mindig egy lépéssel az aktuális irányzatok előtt járjunk. Kari modell múltjának köszönhetően, otthonosan mozog a divatfotózás világában. A stylist szakma minden területét szeretem, a személyi styling-tól kezdve a divatműsorokig. Ez a szakma sokoldalú, így kiélhetem a kreativitásomat.
 
Az említett 2009-es felvétel óta számtalan műsorban találkozhattunk veled, jelenleg pedig a Viasat 3 Jól nézek ki című műsorának divatszakértője vagy. Hogyan, kitől érkezett a felkérés?
Az AGB produkciótól a műsor főszerkesztője, Szennik Éva hívott fel. Azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy szeretnék, ha részt vennék a saját készítésű átalakító reality műsorukban, mint divatszakértő. Megtiszteltetés volt számomra, hogy Lakatos Márkkal és egy profi stábbal dolgozhattam együtt. Stylist kolléganőmmel, Harmos Brigivel 12-12 hölgyet kaptunk, akiknek a gyönyörű külső mellé, önbizalmat is varázsoltunk.
                                                                                                      
A műsor mellett „A Stílus Benned Van” program stílustanácsadójaként is dolgozol, jól érzem, hogy a stylist lét számodra nem is munka, hanem inkább valamiféle küldetés?
Igen, az. Szerencsésnek érzem magam, mert a munkám, a hobbim is egyben. A stílus programmal megtesszük az alaplépéseket a siker felé. Segítek az embereknek abban, hogy megtalálják a saját stílusukat. A hölgyek körében óriási az igény, hiszen mindenki szereti, ha teljes figyelmet és törődést kap. Személyre szabott tanácsokat kapnak, legyen az smink, frizura, styling és életvezetési tanács. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ápolt külső és a nőies praktikák elsajátítása, minden nő számára megvalósítható legyen. A célom az, hogy minden nőnek és férfinak az egyéni stílus megtartása ugyan olyan rutinná váljon, mint a fogmosás. Hiszem azt, hogy egy anyuka, feleség és egy dolgozó nő is lehet divatos és szexi.

 

Mit üzennél a mostani stylist hallgatóknak, ha valóban komolyan gondolják, hogyan lehetnek igazán sikeres stylistok ma Magyarországon?
Esélyük azoknak a hallgatóknak lehet, akik valóban elhivatottságot éreznek az iránt, hogy az emberek életét boldogabbá tegyék. Hiszen ez a szakma nem csak a csillogásról, a divatról szól. Ha elég elszántak, kitartóak és kellő emberismerettel rendelkeznek, nevet szerezhetnek maguknak.
 
Piros Erikával az alábbi elérhetőségeken vehetitek fel a kapcsolatot:

 

Szólj hozzá!

Címkék: piros erika vimola károly

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr532864577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása