2011.03.20.
14:49

Írta: modart

Mod’Art International – Bemutatjuk a francia anyaiskolát

Sok mindenről írtunk már a blogon, de anyaiskolánknak egy-egy videón, és élménybeszámolón kívül külön fejezetet eddig még nem szenteltünk. Mi is adhatna jobb apropót annak, hogy orvosoljuk ezt a hiányosságot, mint az, hogy a Mod’Art International két igazgatója ismét iskolánkba látogatott.

Xavier Chaumette, a divattervezés tanszak igazgatója, és Véronique Soboul Polchi oktatási igazgató március 18 és 19-én az év végi vizsgára engedés apropóján nézte végig, ahogy eddig minden évben, divattervező szakos hallgatóink mindhárom évfolyamának munkáit. A két, szigorú követelmények szerint osztályozó igazgató annyira elégedett volt a magyar oktatás évről-évre emelkedő színvonalával, és olyan tehetségesnek tartja a hazai diákokat, hogy meglepetésünkre a magyar MODART fennállásában először a maximális (a francia oktatási rendszer szerinti 20-as) osztályzatot is kiosztották egyik hallgatónknak.
 
Ez azért is fontos számunkra, mert a legjobban teljesítő diákok az alapdiploma (BACHELOR IN FASHION STUDIES) megszerzése után, megfelelő nyelvtudás birtokában automatikusan felvétel nyernek a párizsi iskola 4. évfolyamára, melynek elvégzése után egyetemi diplomát szerezhetnek.

 

A Mod’Art International emellett az év végi kötelező szakmai gyakorlatnak köszönhetően a legnagyobb francia divatházakhoz jelenthet belépőt. Számos diákjuk töltötte gyakorlatát a Chanel, Christian Lacroix, a Dior Ház, a Hermès vagy akár a Prada műhelyeiben. (Teljes lista itt.)  

De divatmenedzser szakon végzett hallgatóik közül is sokan dolgoznak a világ vezető divatcégeinél.

A Mod’Art International annak idején az épp teljes átalakuláson átment divatszakma igényeit felismerve jött létre. A mindig is pezsgő párizsi divatélet a XX. század végére hatalmas, nemzetközi vállalatokat épített fel, melyek működtetéséhez a külföldi befektetők pénzén kívül, szellemi és gyakorlati tőke is szükségeltetett. Francia anyaiskolánkat ezt az igényt felismerve hívták életre, hogy professzionális képzése, új talentumok felfedezésével és megfelelően képzett szakemberekkel nyújtson szakmai segítséget az a divat ágazatnak, és izgalmas továbbtanulási lehetőséget a divat iránt érdeklődő francia és külföldi diákoknak egyaránt.

A párizsi iskola megnyitását követően nem sokkal a Mod’Art International nemzetközi vizekre evezett és megnyitotta iskoláit Sanghajban és Limában is. Mára már 3 kontinensen, összesen 8 országban vannak jelen, köztük Magyarországon is. (klikk ide a Mod’Art világáért)
 

Az anyaiskolában a divattervezés egyetemi képzése és a divatmenedzsment képzés mellett számos egyéb, rövid és hosszabb távú képzésen vehetnek részt a hallgatók (teljes lista itt).

Ahogy minden divatiskola életében, úgy a Mod’Art Internationalnál is a legfontosabb esemény az év végi divatbemutató, mely évről-évre hatalmas tömegeket vonz. A francia diákok rendkívül impozáns környezetben, profi körülmények között mutathatják be kreációikat, amikre odafigyelnek a párizsi divatházak képviselői is.

 

 
Divatbemutató Paris 2009 - Mod'Art International

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modart.blog.hu/api/trackback/id/tr212755851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása